Ihmeellinen Minna mediassa ja blogeissa – Näin siitä on kirjoitettu!

Savon Sanomat eli Minna Canthin ja minun yhteisen kotikaupungin Kuopion maakuntalehti kirjoitti Ihmeellisestä Minnasta jo tammikuussa ennen kirjan ilmestymistä.

Pelikasvatuksesta tutuksi itselleni tullut Viihdevintiöt-blogi kirjoitti Ihmeellisestä Minnasta naistenpäivän kunniaksi:

”Vaikka kirjan idea kuulostaa äkkiseltään vähän samantyyliseltä kuin Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjassa, on Ihmeellisen Minnan toteutus täysin uniikki. Pääosassa ovat historian henkilöiden sijaan uteliaat ja tiedonjanoiset lapset, jotka vasta pohtivat omia tulevaisuuden suunnitelmiaan. Kirja tuokin kivasti esiin, miten jokainen tyttö voi löytää oman juttunsa ja tulla miksi haluaa. Samalla se nivoo hyvin yhteen menneen ja nykyisen ajan.


Kirja on mukaansatempaava ja värikäs. Testilukijoina toimineet 5- ja 8-vuotiaat tykkäsivät kovasti. Perinteisiin supersankareihin mieltynyt poikalukijakin sai ihan uutta pohdittavaa siitä, millaisilla supervoimilla oikeassa elämässä pärjää ja miten löytää oma supervoimansa.
Sadun lisäksi keskustelua herättivät kirjan mukana tulleet mainiot paperinuket, joiden formaatti ei ollut testilukijoille entuudestaan tuttu.
Hyvin kelpasivat silti paperiset versiotkin diginukkehin tottuneille muksuille. Aikovat kuulemma tehdä omiakin paperinukkeja.
Suosittelen sekä kirjaa että askarteluhetkeä!”

Viihdevintiöt, Jenni Utriainen

Kirjan punaisena lankana kulkeva naisten supervoimien etsiminen on ollut ilahduttavasti kirjaa arvioineiden mieleen. Kirjan mukana tulevat paperinuket ovat myös yllättäneet monet positiivisesti, niin myös Vauva-lehden sivuilla bloggaavan Tiia Aaltosen:

On hienoa, että kirjaan on valittu sellaisia supervoimia, joita lähtökohtaisesti löytyy meistä kaikista. Eskarilaiseni ilmeistä huomasi helposti, että häneen teki ison vaikutuksen juuri se, että kirjassa esiteltyjä lahjakkaita ja rohkeita naisia kuvaillaan sellaisilla sanoilla, joita hän on kuullut liitettävän itseensäkin, kuten esimerkiksi uteliaisuus, tiedonjano ja villi mielikuvitus. 

Kekseliäänä lisänä kirjan lopusta löytyy paperinukkeja supersankarin asuineen ja arkivaatteineen. Lapsia nämä ”ennenvanhaiset” paperinuket hiukan hymyilyttivät, mutta niinpä he vain saivat leikin – ja kinan – niilläkin aikaiseksi. 

Lue meille äitikulta -blogi, Tiia Aaltonen
Helsingin Sanomat listasi Ihmeellisen Minnan kevään kiinnostavien lastenkirjojen joukkoon.

Ihmeellinen Minna on ollut mukana myös monissa kirjavuoden ilmiötä eli sankarinaisia esitteleviä kirjoja koostaneissa jutuissa, kuten tässä Helmet-kirjaston listauksessa ja Lastenkirjavuosi-blogin koosteessa.

Myös Kotiliesi-lehti nosti paperinuket esiin poiminnassaan.

Ja kas, Kari Vaijärvi tarkastelee jo kolmea lastentietokirjaani kokonaisuutena!

”Kolme erilaista kirjaa kuvituksineen on mielenkiintoinen kokoelma. Nakki lautasella oli kantaaottava, tarkkaan mietitty puheenvuoro lihantuotannosta kuvituksenaan Chritel Ronnsin taustoitettua havainnointia, Nyt pelittää! puolestaan vei nuoret vanhempien työpaikalle ja konkreettisesti pelien tekemiseen Jussi Kaakisen jo enemmän vauhdikkaiden tilannekuvien mukana. Minnan kokonaisuus on puolestaan aukeamien, tekstin, laatikoiden ja interiöörien sekä voimakkaiden värien irtonaista leikittelyä. Toivottavasti Lappalainen jatkaa – asiansa osaavien tekstintekijöiden joukko ei ole liian laaja tarinatiedon puolella.”

Lastenkulttuurin vinkkari -blogi, Kari Vaijärvi


Comments are closed.