Pelien valtakunta

Miten suomalaiset peliyhtiöt valloittivat maailman?

Pelien valtakunta (Atena 2015)

Kansi: Sami Saramäki

Kansi: Sami Saramäki

Rovion ja Supercellin valtava kansainvälinen menestys on synnyttänyt Suomeen todellisen pelibuumin, ja ulkomaiset pääomasijoittajat etsivät kuumeisesti seuraavia Suomi-hittejä. Muutaman vuoden aikana uusia peliyrityksiä on syntynyt 179. Hittejä on syntynyt viime vuosina kiihtyvään tahtiin, mutta ilmiön pohja alkoi rakentua jo 1980-luvulla. Miten Suomesta tuli pelialan kansainvälinen hittitehdas?

Pelien valtakunta avaa suomalaisten peliyritysten liiketoimintaa ja menestyksen salaisuuksia. Teoksessa kurkistetaan Rovion, Remedyn, Supercellin, Fingersoftin ja muiden pelistudioiden toimistoihin sekä kerrotaan hittipelien syntytarinat. Mukana on myös rautalankaa pelialaa tuntemattomille: miten pelejä tehdään ja millaista liiketoimintaa pelien tekeminen on? Hittivetoisella alalla vain harva onnistuu pysymään aallon harjalla ikuisesti, niinpä mukana on kiinnostavia tarinoita jo kadonneista peliyhtiöistä ja hiipuneista tähdistä. Entä mitkä ovat kuumimmat tulevaisuuden lupaukset? Pelien valtakunta esittelee konkariyrittäjien uudet startupit, joilla on suuret suunnitelmat ja taskut täynnä sijoittajien miljoonia.

Pelien valtakunta on narratiivinen, journalistinen tietokirja. Se lähestyy aihettaan analyyttisella, tutkivalla otteella. Yrittäjien tarinoiden kautta teos laajenee kertomaan myös sitkeydestä, intohimosta, epäonnistumisista ja rohkeudesta. Pelien tekeminen näyttää julkisuudessa vain hauskalta ja helpolta. Pelien valtakunta paljastaa rehellisesti pelialan kipeämmätkin tarinat. Populaari teos on helposti lähestyttävä kenelle tahansa peleistä ja niiden tekemisestä kiinnostuneelle. Entä mitä muut toimialat voisivat oppia peliyritysten johtamisesta ja yrityskulttuurista?

Elina Lappalainen seuraa suomalaisia peliyrityksiä ja startuppeja työkseen Talouselämä-lehdessä. Hän on itsekin pelaaja ja nörttityttö. Suomalaisista mobiilipeleistä Lappalaisen suosikkeja ovat olleet Supercellin maatilapeli Hay Day, Seriouslyn pulmapeli Best Fiends, RedLynxin motocrosshurjastelu Trials Frontier, 10Tonsin aivopähkinä Joining Hands, Kukourin strategiapeli Tiny Troopers ja Rovion vihaisista linnuista erityisesti Angry Birds Space.

Lue myös:
Usein kysytyt kysymykset kuten: Miksi kirjoitit kirjan Suomen pelialasta ja kenelle kirja on tarkoitettu?
5 harhaa Suomen pelialasta.
Pelien valtakunta mediassa – linkkejä artikkeleihin ja tv-esiintymisiin.
Katso kirjan lukuihin liittyvät videot.
Pelien valtakunta -kirjan lähdeluettelo linkkeineen.

Comments are closed.