Tietoa minusta

Olen Elina Lappalainen (s. 1984), Talouselämä-lehden toimittaja ja seuraan työkseni kasvuyrityksiä, peliteollisuutta ja teknologia-aiheita. Voitin esikoiskirjallani Syötäväksi kasvatetut sekä Tieto-Finlandian että Kanava-tunnustuspalkinnon vuoden 2012 parhaasta tietokirjasta.

Teoksiani ovat myös:

Pelien valtakunta – Miten suomalaiset peliyhtiöt valloittivat maailman? (Atena 2015) 

Nakki lautasella – Mistä ruoka tulee? (Tammi 2015), Finlandia Junior -ehdokas

Nyt pelittää – Miten pelejä tehdään? (Tammi 2017)

Olen kotoisin Pohjois-Savosta, missä olen asunut Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Nykyisin asun Espoossa. Olen työskennellyt ennen Talouselämää myös Helsingin Sanomien taloustoimituksessa, Suomen Lehdistö -lehdessä, Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa. Olen opiskellut journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi lasta. Harrastan kokkaamista, ulkoilua, lastenkulttuuria ja öisin kirjoittamista.

Haluatko tietää lisää työstäni toimittajana ja tietokirjailijana? Katso Yle Teeman Tekijänä-dokumentti joka seuraa työpäivääni Talouselämässä. Olen kirjoittanut eläinaiheista myös Syötäväksi kasvatetut –blogissani. Siellä kirjoitin myös siitä, miten minusta tuli toimittaja ja kirjailija.

Palkinnot

  • Tieto-Finlandia 2012
  • Aikakauslehti Kanavan ja Otavan kirjasäätiön Kanava-tietokirjapalkinto 2012
  • Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Topelius-palkinto 2012

Yhteystiedot

Profiilini LinkedInissä löytyy täältä. Voit seurata minua myös Twitterissä ja Instagrammissa. Haastattelu- ja esiintymispyynnöt mieluiten kustantamoideni kautta, kiitos!

Atena (Pelien valtakunta ja Syötäväksi kasvatetut) Hanna Leena-Soisalo 010 4214 202.

Tammi (Nyt pelittää -lastentietokirjan viestintä) Ari Elo 040 5460235, ari.elo@tammi.fi

Vastaa