Tietoa minusta

Olen Elina Lappalainen (s. 1984), Talouselämä-lehden toimittaja ja seuraan työkseni kasvuyrityksiä, peliteollisuutta ja teknologia-aiheita. Voitin esikoiskirjallani Syötäväksi kasvatetut sekä Tieto-Finlandian että Kanava-tunnustuspalkinnon vuoden 2012 parhaasta tietokirjasta.

Vuonna 2015 minulta on ilmestynyt kaksi uutta tietokirjaa: Pelien valtakunta – Miten suomalaiset peliyhtiöt valloittivat maailman? (Atena) sekä lastentietokirja Nakki lautasella – Mistä ruoka tulee? (Tammi).

Syötäväksi kasvatetut on journalistinen tietokirja tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Teos kuvaa eläinten matkaa lautasellemme ja pureutuu tuotannon ongelmakohtiin tasapainoisella ja analyyttisella tavalla. Syötäväksi kasvatetut oli arvostelu- ja myyntimenestys, joka herätti yhteiskunnallista keskustelua ja sai monet kuluttajat ja yrityksetkin muuttamaan toimintaansa. Syötäväksi kasvatetut oli monille silmiä avaava lukukokemus, ja kasvatti tietoisuutta siitä miten syömämme eläimet ovat eläneet. Lokakuussa 2012 ilmestynyttä kirjaa on myyty jo yli 14 000 kappaletta!

Olen kotoisin Pohjois-Savosta, missä olen asunut Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Nykyisin asun Espoossa. Olen työskennellyt ennen Talouselämää myös Helsingin Sanomien taloustoimituksessa, Suomen Lehdistö -lehdessä, Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa. Olen opiskellut journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa.

Haluatko tietää lisää työstäni toimittajana ja tietokirjailijana? Katso Yle Teeman Tekijänä-dokumentti joka seuraa työpäivääni Talouselämässä. Jatkan eläinaiheista kirjoittamista blogissani.

Palkinnot

  • Tieto-Finlandia 2012
  • Aikakauslehti Kanavan ja Otavan kirjasäätiön Kanava-tietokirjapalkinto 2012
  • Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Topelius-palkinto 2012

Yhteystiedot

Profiilini LinkedInissä löytyy täältä. Voit seurata minua myös Twitterissä ja Instagrammissa. Haastattelu- ja esiintymispyynnöt mieluiten kustantamoideni kautta, kiitos!

Atena (Pelien valtakunta ja Syötäväksi kasvatetut) Hanna Leena-Soisalo 010 4214 202.

Tammi (Nakki lautasella -viestintä) Petra Majander 0505289736.

Vastaa